The 30 Days Goth Challenge – 3. nap

3. nap: Mikor kezdtél “elgótosodni” ruhaügyileg?

Ahogy az első nap kérdésénél említettem, 12 évesen megkaptam életem első “igazi” (nem ünneplő) fekete nadrágját – ami még mindig megvan -, és onnantól kezdve nem volt megállás. Először vegyesen jöttek a fekete-lila-szürke-fehér felsők, hogy anyámat apránként hozzászoktassam az “átalakulásomhoz”, majd a fekete kiszorította a mezőnyből a többi színt. Persze először jutott nekem is a szörnyülködő reakciókból bőven. De aztán szépen fokozatosan hozzászoktak az emberek, és már anyámnak is kezd leesni a tantusz, hogy ez nem egy “Majd kinövi!” típusú őrület.
Viszont kijelenteni, hogy mára teljesen goth lett a ruhatáram, dőreség volna. Azt kell, hogy mondjam, hogy szerintem sosem lesz egy igazi, nekem tetsző készletem, legfőképpen a pénzhiány miatt. Ha kicsiny tőkéhez is jutok, általában másra verem el (mostanság főleg könyvekre), így a ruhatáram csak lassan (de biztosan) bővül.
A gyerekkori, színes gönceim is megvannak még – igaz üzemen kívül -, mert sajnálom őket kidobni. De ha új ruhát szerzek be magamnak, az az esetek 100%-ban fekete, és igen, “goth-os”. (Idióta szó.)

2 responses to “The 30 Days Goth Challenge – 3. nap

 1. Szia! 🙂 Csak most kezdtem el olvasni a blogodat, és eddig nagyon tetszik is, dee van olyan hogy goth ruhatár? vagy emo ruhatár? rocker ruhatár>.< Én ezeket nem szoktam ilyen kis részlegekbe sorolni, mert nem látom értelmét, de végül is ki hogy gondolja. 🙂 Csak hát, én is nagyon szeretem a fekete göncöket, nadrágokat, a fűzős ruhákat, meg egyebeket, és a sötétebb színeket. Ettől még nem válok se goth-tá se emo-vá, sem pedig rocker-ré… 🙂 ÉS a ruháim sem..xd (persze tudom hogy nem pont így fogalmaztad meg, és hogy attól hogy mit tudom én milyen ruhákban mászkálok nem leszek ilyen stílusú deeee… na mindegy nem kötözködöm tovább:"DD)

  • Üdvözletem!
   Köszönöm. Értem, hogy mibe “próbálsz belekötni”, és igazad is van benne. Ez egy olyan megfogalmazás, amit nem nehéz kikezdeni. (:
   De! Nem a fekete ruháktól és a csipkétől lesz goth a goth, nem a ruhák tesznek valakit egy szubkultúra követőjévé. Éppen ellenkezőleg! Egy ember tud egy ruhakölteményt bizonyos stílusúvá varázsolni.
   Hogy leegyszerűsítsem: ha egy plázamacska felvesz egy fekete fűzőt, attól még nem lesz goth, viszont ha egy goth felvesz egy “cuki” prémes csizmát, attól még ő sem lesz plázamacska. Bár az ízlés sok mindent meghatároz egy stíluson belül, mégis (ezer és egyszer mondtam már, bocsánat, hogy közhellyé válik lassan a számból): a ruha mögé kellene látni!
   (:

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s