The 30 Days Goth Challenge – 18. nap

18. nap:  A legrosszabb, ami a hajaddal történt.

Húha, arra a – még hozzám képest is – gyászos napra fájó visszaemlékeznem.
A hajam haláltusájának tetézéseként (itt és itt olvashattok előzményeket, ami talán megkönnyíti a megértést) belevágtam egy gyilkos procedúrába.
Mivel a hajam kiszőkítéséért az idő múlásával (és a türelmem fogyásával) arányosan vagyok képes egyre több áldozatot hozni, így azon a délutánon elhatároztam, hogy anyám segítségével ki fogom szőkíttetni a hajam.
Igen… A remek tervek, a hatalmas önbizalom, és a vigyor, hogy “na, ma én szőke leszek” meghozták az eredményüket.  Két csomag szőkítőpor alkalmazása után az eredmény: a tövénél platinaszőke, középtájon kacsasárga, alul pedig masszívan fekete lobonc. Mit ne mondjak, volt öröm. Bár én csak röhögtem kínomban, anyám majdnem elájult a színpompás látványtól. :’)
Na, rögtön be is festettük volna barnára – ha lett volna otthon hajfesték. Vasárnap = nincs nyitva a fodrászkellékes és a drogéria = pánik. Szerencsére mélyreható kutatás után rájöttünk, hogy van otthon egy dobozzal, azt rá is kentük, de persze szinte semmit nem fogott rajta.
Egyébként nem lett volna semmi gond, hiszen maximum a festék beszerzéséig nem megyek ki az utcára – a prücök viszont abban rejlett, hogy másnap orvoshoz kellett mennem. OLYAN fejjel. Kicsit volt csak vicces, hogy még a rendelőben sem vettem le a sapkát.^^” Vérbeli zsidónak éreztem magam. Aztán másnapra sikerült két doboz festéket keríteni, ami persze szintén nem fogta be rendesen. Így még azon a héten a fejemre kerül újabb két doboz maszlag, minek hatására végre majdnem egyenletes sötétbarna lett a hajam. Körülbelül olyan, amilyennel nekikezdtem az egésznek – csak még töredezettebb.

A tanulság:
1. a feketét nem hozza le a hidrogén peroxid
2. ha hülye vagy, ne csodálkozz, hogy kipereg és töredezik a hajad
3. ha anyukád alapból is szívbeteg, ne vond be a “kétes ügyleteidbe”
4. ne cseszd el a szőke hajad különféle kencékkel

És a slusszpoén: ha visszamehetnék az időben, ugyanúgy befestetném feketére a hajam. Mindent megért ez a pár év hollóság.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s