Zenei Ajánló.

Korábban egy szavazás keretében kértem ki a véleményeteket arról az ötletről, hogy belefogjak-e különféle ajánlók fabrikálásába. Mivel a túlnyomó többség pozitív visszajelzéssel illetett, ezért meg is kezdem a sort a(z egyik) kedvenc zenekarom, a Nox Arcana népszerűsítésével.

A Nox Arcana egy amerikai neoklasszikus darkwave/dark ambient zenei duó, melyet 2003-ban alapított Joseph Vargo és William Piotrowski. Legfőképpen sötét, melankolikus, horrorisztikus és gothikus témák feldolgozásával foglalkoznak, művészetükbe ágyazva a goth felfogást, az arról alkotott képet, valamint a klasszikus horror irodalmat. Olyan meghatározó irodalmi jelenségeket (és azok munkásságát) ötvöznek személyes zenei stílusukkal, mint H.P. Lovecraft, a Grimm testvérek, Ray Bradbury, és természetesen Edgar Allan Poe, nagy hangsúlyt fektetve a középkori témákra és az ősi mitológiára. A zenekar sajátos hangzásvilággal rendelkezik, mi egyszerre kellemes, éteri, vérpezsdítően nyugtató és hátborzongatóan izgalmas.  Kísérteties kontrasztjai nagy hatást gyakorolnak a hallgatóra.

Eddigi pályafutásuk során tíz album kiadásával büszkélkedhetnek: Darklore Manor, Necronomicon, Winter”s Knight, Transylvania, Carnival of Lost Souls, Blood of Angels, Blood of the Dragon, Shadow of the Raven, Grimm Tales, Phantoms of the High Seas, Blackthorn Asylum, Zombie Influx, Winter’s Eve, Theater of Illusion, House of Nightmares, The Dark Tower, és a Winter’s Majesty.

Az albumok közül az én egyik személyes kedvencen, a Blood of Angels egy gyönyörű hangú énekesnő, Michelle Belanger közreműködésével készült (mit szerintem nem túlzás Poe hagyatékaként emlegetni).

És egy kis ízelítő a Nox Arcana hangzásvilágából:

Remélem, hogy sikerült némi kedvet kapniuk a Tisztelt Olvasóknak a Nox Arcana-hoz. (: Aki bármiféle hajlandóságot érez a zenekar megismerésére, az hallgassa bátran, nyitott szívvel.
Mert a zene képes mindent megváltoztatni.

One response to “Zenei Ajánló.

  1. Visszajelzés: Zenei Ajánló. | The Darker Corner

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s