Félreértett Módszerek.

Mindenkitől előre elnézést kérek, de számomra kissé vicces téma az, amihez elérkeztünk.
Ahogy böngésztem az Interneten a megfelelő címszavakat használva, eléggé “érdekes” információtömegbe ütköztem. Hogy pontosítsak, kíváncsi voltam, hogy az emberek szerint hogyan lehet elnyerni egy goth hölgyemény kegyeit.
Nos… (: Ötletesebbnél ötletesebb praktikákra bukkantam, és ugyan a kreativitás díjazandó, mégis a legtöbben elég rossz irányból közelítik meg a dolgot.
Ugyan a randitippek osztogatása távol áll tőlem, mégis megpróbálok néhány dolgot leszögezni, remélve, hogy ezzel kicsit segíthetek az ismerkedésre hajló, kevésbé sötét olvasóknak.

Szóval… Az első, és egyben legfontosabb kikötés az, hogy a goth-ok nem ufók, ezért nem is kell őket akként kezelni. Az rendben van, hogy nem feltétlenül abban lelik örömüket, mint az úgymond átlagemberek, mégsem kell rájuk elhatárolt lényekként tekinteni. Hisz elsősorban emberek, mint bárki más. Ebből kifolyólag az ismerkedést sem kell nagyon túldramatizálni, hiszen a legtöbb goth lány a látszat ellenére kedves, tehát nem kell attól tartanunk, hogy ha Interneten írunk neki néhány figyelmes sort, válaszként leharapja a fejünket. (Viszont a nyomulás már annál inkább lelombozó, úgyhogy tudjuk, hol a határ.) Mivel a szubkultúrát képviselő egyének életének meghatározó pontja  a zene, ezért érdemes kicsit belekukkantani a goth hangzásvilágba is. Természetesen nem kötelező rögtön beleszeretni Robert Smith munkásságába, mégis számtalan előadó közül válogathatunk, és lehet, hogy a végén még valamelyik el is nyeri a tetszésünket. Az intellektualitás vonzó tulajdonság, és mivel a goth-ok szeretik a művészeteket, plusz pont lehet akár az is, ha tudunk valamilyen hangszeren, vagy csak egyszerűen ismerünk néhány érdekes könyvet. Félreértés ne essék, a mérce nem a csillagos ég, egyszerűen sokkal több esélye van egy művelt, olvasott, választékos nyelvezetű férfiúnak, mint egy olyan szűk látókörűnek, akivel szinte semmi értelmesről nem lehet érdemben elbeszélgetni.
Előnyös még a természet szeretete, sőt remek randihelyszíneket biztosíthat. Egy parkban megejtett könnyed séta, egy természetfotózós délután, egy piknik: mind nagyszerű programok ahhoz, hogy megismerjétek egymást, és hogy mindezt jó hangulatban tegyétek.

Egyéb fontos kikötések és tippek:

  • Attól, hogy el szeretnéd nyerni egy goth rokonszenvét, semmiképpen se játszd meg magad! Ha nem kelted fel az érdeklődését úgy, ahogy vagy, akkor halott a dolog.
  • Ne hódolj be a sztereotípiáknak, mert nem, a goth-ok nem alszanak koporsóban, és nem a sátán szolgái. [ Ez segíthet. ]
  • A klasszikus taktika itt is bejöhet: kérd a segítségét valamiben (pl. ha egy tantárgy nem fekszik, korrepetálhat, vagy segíthet megbuherálni a számítógépedet).
  • Támaszkodj a biztos ismereteidre azzal kapcsolatban, hogy mit szeret egy goth, és arra alapozva szervezz közös programot. (Pl. válassz egy filmet innen, és csapjatok házi mozidélutánt, de a közös kutyasétáltatás is nyerő ötlet.)
  • Bókolj neki, legyél közvetlen és nyitott, hiszen az minden lánynak bejön.
  • Lepd meg valami romantikus dologgal (pl. egy csokor rózsa).
  • Az utolsó, és az elsővel holtversenyben legfontosabb dolog pedig: a szerelem vak, tehát ne vessz el a lényegtelen részletekben! Ne törekedj tökéletességre, ne akarj görcsösen megfelelni. Légy önmagad, és fogadd el őt is olyannak, amilyen.

/Bővítés alatt./

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s