Ünnepi Téboly.

Üdvözletem.

Nem tudom, hogy csak számomra furcsa-e az, hogy a szupermarketekben a lecsengő mindenszenteki díszek mellé már november első hetében kikerültek a csokimikulások, a karácsonyfadíszek, a szaloncukrok és hasonló, a tél és az ünnepek közeledtét hirdető kacatok, és hogy a városi placcokat már ezzel egy időben méretes karácsonyfák díszítették, de (bár a második kedvenc ünnepem a karácsony, és teljes mértékben be szoktam zsongani ebben az időszakban) ez nekem mégis túl korai, sőt kissé lelombozó – elvégre az őszinte töltet helyett a “csak akkor szereted igazán a szeretteidet, ha drága ajándékot veszel nekik” alapelvet hirdetik. És sajnos úgy veszem észre, hogy vezérelvük érvényesül is az emberek körében.
Na de nem kell bepánikolni, mert a szokásos rosszmájúságom helyett most nem a médiát és a kizsigerelő marketinget fogom szidalmazni. Inkább egy pozitív, ízig-vérig “jön a karácsony!” poszttal szeretnék előrukkolni Nektek. (:

karácsonyi vásár

Sok másikhoz hasonlóan a mi szerény városunkban is megkezdődtek a nagy ünnepi hangolódások: világító díszek az utak felett, karácsonyfák a tereken, ünnepi pompában tündöklő bevásárlóközpontok, és ami számomra a legkedvesebb: megnyílt az egy hónapos karácsonyi vásár. Sok-sok, a tavalyihoz képest rendkívül olcsó(!) szépséghez hozzá lehet jutni ezen a rendezvényen, köztük megemlítve természetesen az ajándékos standokat (ezek tényleg képzeletet felülmúlóan olcsóak, szerencsére), a sok mézárust, a sapka-kalap-sál-kesztyűs-bódékat, a kézzel készített szappan-, valamint az ékszerárusokat.
Mivel főleg ebben az időben ütközik ki rajtam a “jobb adni, mint kapni“, anyámtól örökölt véna, így már ezen a héten belevetettem magam a meglepetésvásárlás rejtelmeibe.
Anyám számára ugyan előre megrendeltem netről egy regényt, amire már régen fáj a foga – imába fogja foglalni érte a nevem, ezt előre tudom -, viszont a többi családtagom számára megfelelő ajándékot találni már keményebb dió. Sógornőmnek vettem a vásáron egy felhúzható, éneklő, tükörből és üvegből álló, forgó körhintát, ami szerintem nagyon édes (és ő is szereti az ilyesmiket), azonban a hímeknek még nem tudom, mit vehetnék. Majd talán a jövő héten…
Szerintem szinte minden iskolában, így a miénkben is rendeznek az osztályok karácsonyi ajándékozást, amikor is mindenki húz egy nevet, és annak az illetőnek kell meghatározott értékben ajándékot vásárolni. Nos, én az egyik leányzót húztam, és még nem igazán jutottam dűlőre abban a témában, hogy mit vehetnék neki. A naaagy halom édesség nálam már sok-sok éve természetes, tehát már vettem is Neki három tábla Boci csokit, egy Boci mikulást, és egy Milka nápolyit, de még tervezek mellé 4-5 finomságot – és persze mogyorót, ami kihagyhatatlan. (: Ezzel nem igazán lehet csalódást okozni, de a tárgyi ajándék már fogósabb kérdés. Régebben inkább porcelánfigurákat, de az utóbbi két évben plüssállatot vettem, amik nagy sikert arattak, tehát esélyes, hogy maradok a bevált és tradicionális sapkás-sálas plüssmackónál. (:
Esetleg ki tudna valaki valamilyen ajándékötlettel segíteni?

Karácsonyi tűzhely

Túl az ajándék-témán. Számomra a karácsonyi légkör nagyon fontos, elvégre ez egy nem mindennapi, a szokásosnál kellemesebb és áhítatosabb időszak az ember életében. Ilyenkor megpróbálom kiszűrni a média káros sugarait, és a hasznos, hangulatos szálakat beengedni a család atmoszférájába. Mivel anyukám nagyon kreatív egyéniség, így a díszítéssel nem kell vesződnöm, mert ő képes pár ízléstelen gazból is mutatós adventi koszorút fabrikálni, a karácsonyfa feldíszítése mégis minden évben a mi kettőnk közös projektje. Az ünnepekre mindig átjönnek a nagybátyámék is, és az ajándékozás mellett a kántálás sem maradhat el. Tényleg, a mai világban kíváncsi lennék, hogy hány ember ismeri egyáltalán magát a fogalmat… Betlehemezés, kántálás… Változik a világ. Azonban az én családom szerencsére nem halad a korral, tehát nálunk nincs karácsony hagyományok és – vallásos mivoltunkból fakadóan – közös templomozás nélkül.
És ezeken kívül milyen apróságok kellenek még a tökéletes karácsonyhoz számomra?
Természetesen Nightmare Before Christmas. (: De kihagyhatatlan a Reszkessetek betörők-maraton, az illatmécses-áradat, a gyertya-mindenhol jelenség, az igazi fenyőfa illata, a bejgli, a tűzhely melege egy átfagyott estén, a karácsony éji bulizás, az otthoni zene, zene és zene… Persze a megszokott stílusban.

És a végére – ahogy Trishnek és Zsúnak ígértem – íme a leendő gyönyörűségem, amit anyámtól kértem karácsonyra.
Ezután a szoknya után már évek óta csorgatom a nyálam, és nemsokára végre a birtokomban tudhatom majd. *-*

Szoknya

Valószínűleg karácsonyig még zsibbasztalak Titeket valamilyen témába vágó poszttal, de addig is Boldog Karácsonyt Minden Kedves Olvasómnak! (:

7 responses to “Ünnepi Téboly.

  1. Na igen. Az ajándékozás nálam is egy fogós kérdés, bár már évek óta nem divat a családunkban az ajándékozás, idén úgy gondoltam mégis veszek valami apróságot mindenkinek. Az én tanácsom számodra annyi lenne, hogy talán valami olyat is vehetnél a lánynak, amit hordani tud. Ha már vásár, ott biztosan találsz valami elbűvölő nyakláncot. 🙂 De a plüssmackó sem rossz ötlet. Jó, persze. Én odavagyok a plüssökért, bármilyen is legyen az. 😀 Ja és a szoknya… *.* Mindenképpen kérek képet ha megérkezik hozzád. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s