Halálra Itatás/Vízkúra.

Elnevezés: korántsem hat olyan rémisztően, mint amilyen borzalmas tartalmat rejteget maga mögött.
Eredet: hatalmas múltra nyúlik vissza, különféle törzseknél is alkalmazták, de az inkvizíció idején élte nagy “divatját”.
Módszer: a bűnösnek ítélt személyt – ahogy a név is sejteti – addig itatták, míg bele nem halt a bődületes mennyiségű folyadék szervezetbe jutásától.
Kegyetlenség mértéke: itt is a hóhér kénye-kedve szerint tudta szabályozni az időtartamot és a fájdalom mértékét a bűn mértékétől függően.
Egyéb érdekesség: ugyan elsőre talán nem is hangzik különösen kíméletlen módszernek, de ha belegondolunk, hogy az áldozatba erőltetett több liter folyadék már akkor is, ha egyszerűen csak kellemes langyosságú víz volt, őrületes gyötrelmeket okozott, miközben szétfeszítette a gyomrot, és belső vérzés következtében halálos kimenetellel végződött. Igen ám, de nem minden esetben “könnyítették” meg ennyire az illető dolgát: nem volt ritka, hogy forrásban lévő vagy jeges vizet, esetleg a kettőt váltogatva öntötték le szegény ördög torkán, de előfordult az is, hogy porrá zúzott üvegszilánkokkal fűszerezték meg a itókát, ami aztán felsértette a gyomrot. Ugyan kellemesnek kicsit sem mondható verzió az sem, amikor vizelettel itatták a bűnöst, de a forró, folyékony arannyal való kivitelezés kétség kívül a legdrasztikusabb verzió.

vízkúra

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s